11 Eylül 2017 Pazartesi

Bolu Abant’ta Ne Yenir? Abant’in Hangi Yemeği Meşhur

Bolu Abant’ta ne yiyeceğinizi düşünüyorsanız işte size Bolu mutfağından birkaç öneri:. Abant’ın ormanlarında gezintiye çıktığınız vakit göl manzarasının ve yeşilin ilgi çekici doğası karşısında iyi bir tatilin keyfini çıkartırken Bolu’nun mutfağı sizi yarı yolda bırakmayacak.

Benekli Alabalık

Bolu/Abant Gölü’ne yolunuz düştüğünde yemek planınızda ilk sıraya yazabileceğiz isim Abant’ta buraya özgü Kırmızı Benekli Alabalık yemek olacak. Göl kenarındaki restoranlarının menüsünde klasikleşmiş seçenek olarak, isterseniz ızgarada, isterseniz kiremitte üzerine kaşar rendelenmiş biçimde alabalığınızı sipariş edebilirsiniz.

Göl Kenarında Sucuk Ekmek

Piknik aktivitelerinin alışılmış yemeğidir. Lakin göl çevresindeki gezintinizden sonra Abant Gölünün manzarası karşında yediğiniz sucuk-ekmek öncekilerine hiç benzemeyecek.

Abant Kebabı

Abant Kebabı, bostan patlıcanının içerisine sotelik kuşbaşı et, doğranmış mantar, soğan, biber ve en son üzerine rendelenmiş taze kaşar ile fırına verilerek yapılıyor. Bu lezzeti mutlaka adına festival düzenlenen hünerli Bolu’lu ustaların mutfağından tatmalısınız.

Kuzugöbeği Mantarı Dolması

Bolu ormanları sebebi ile zengin mantar çeşitliliğine sahiptir. Bu yüzden Bolu’nun yöresel yemeklerine girmiştir. Bunlardan bir tanesi de kuzugöbeği mantarıdır. İsmini çok duymamakla birlikte ihraç ürünü olan bir mantar türüdür. Kuzugöbeği Mantarının dolması için öncelikle iri olanları seçilerek iyice temizlenir ardından sapları kesilerek önceden hazırlanmış içler mantara doldurulur. Kuzugöbeği Dolmasını buharda veya pilav üstü pişirmek mümkündür.

Kanlıca Mantarı

Kanlıca Mantarı, Batı Karadeniz ve özellikle Bolu da yetişen mantar, Çam mantarı, Melki mantarı ve Çintar mantarı olarak da bilinmektedir. Gölgelik yerlerde yetişenler sarı-turuncu olmakla birlikte çamlık alanlarda yetişenlerin rengi daha koyu olarak görülmektedir. Yoğunluklu olarak Bolu bölgesinde yetişen Kanlıca Mantarı ziyaretçiler tarafından genellikle yağda kızartılarak veya ızgarada pişirilerek yenmesi tercih edilir.

Kartalkaya Kebabı

Bolu mutfağına özgü bir başka kebap da Kartalkaya Kebabı’dır. Milföy hamuruna kase şekli verilerek fırında 25 dk. pişirildikten sonra, öncesinden tereyağında kavrulmuş kuzu kuşbaşı et, arpacık soğanı, havuç, kabak içine koyularak sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder