11 Eylül 2017 Pazartesi

Bozburun Tatilinde Gezilecek Yerler Mutlak Yapılması Gerekenler

Bozburun Koyunu çevreleyen tepeler burayı güvenli bir liman yaparken, koy’un içerisinde bulunan Yeşil Ada buraya bir göl havası katmakta. Ayırca belde ismini çevresindeki tepelerin renginden almıştır.Bozburun, Marmaris’in son derece sakin bir beldesi, adeta sessizliğin sesini dinleyeceğiniz bir yer.

Tekne Turları

Sakin bir tatil geçirmek isteyen ziyaretçiler, Marmaris’in gürültüden uzak bu beldesini tercih edebilirler. Bozburun’a gelenler buradaki butik otellerde kalabilir; mütevazi beldenin sakin sokaklarında gezintiye çıkabilir; veya bölgenin akvaryum gibi berrak olan koylarına tekne turları ile yolculuk yapabilirler.

Gulet Atölyeleri ve Festivali

Bozburun’un balıkçılık ile uğraşan sakinlerinin beldeyi Türkiye’ye ve Dünya’ya duyurmasını sağlayan ise Gulet tipi teknelerin yapımı ile uğraşmalarıdır. 2009 yılında Denizcilik Müsteşarlığı aldığı karar ile yürürlüğe giren “Tersanelerde Yasal İzin” i,  atölyelerin birçoğunun kapanmasına sebep olmasına rağmen faal durumda olan üç Gulet atölyesi İngiltere, Almanya, Hollanda ve Belçika ‘dan gelen siparişlere yanıt vermeye devam ediyor. Eğer Sonbahar dönemi yolunuz Bozburun’a düştüyse her sene Ekim ayında düzenlenen Gulet Festivali‘ne düzenlenmektedir.

 Tarihi Batıklar

Bozburun, antik dönemlerinden bu yana deniz ticareti yapan medeniyetlerin geçiş rotasında bulunmuştur. Yapılan su altı arkeolojik çalışmalarda tanrıça heykeli, Fatımi ticaret gemisi batığı gibi bir çok  tarihi bulguları gün yüzüne çıkarılarak Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesinde ziyaretçilere sergileniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder